Is WordPress veilig…genoeg?

FAQ Malware en WordPress

We krijgen de laatste tijd meer vragen over de beveiliging van websites. Naast Covid gaan ook online heel virussen en narigheden de ronde. Om snel op enkele vragen over de beveiliging van WordPress te antwoorden, deze korte post met FAQ over Malware en Veiligheid.

Kan WordPress worden gehackt?

WordPress-sites worden niet alleen gehackt door hun code te misbruiken, maar ook door hun gebruikers met dergelijke e-mails te misbruiken. Hoewel u misschien denkt dat dit u niet kan overkomen omdat u de enige gebruiker bent, heeft u misschien gelijk. U bent wellicht persoonlijk op de hoogte van deze beveiligingsdreigin

Heeft WordPress beveiligingsproblemen?

Hoewel geen enkel inhoudsbeheersysteem 100% veilig is, heeft WordPress een kwalitatief hoogstaand beveiligingsapparaat voor de basissoftware en de meeste hacks zijn een direct gevolg van het feit dat webmasters de basisbeveiligingspraktijken niet volgen.

Zijn WordPress-plug-ins veilig?

Geen enkele plug-in is 100% veilig. Maar u kunt de kwetsbaarheden van WordPress-plug-ins aanzienlijk verminderen door te leren hoe u plug-ins van hoge kwaliteit kunt beoordelen en selecteren voordat u ze installeert. Kies alleen plug-ins van gerenommeerde marktplaatsen zoals CodeCanyon, de WordPress Plugin-repository of winkels van derden die u vertrouwt.

Wat is het verschil tussen Malware en een Virus?

Malware is een verzamelnaam voor elk type schadelijke software, ongeacht hoe het werkt, de bedoeling ervan of hoe het wordt verspreid. Een virus is een specifiek type malware dat zichzelf repliceert door zijn code in andere programma’s in te voegen.

Wat zijn de verschillende soorten malware?

 • Wormen. Wormen worden verspreid via softwarekwetsbaarheden of phishing-aanvallen. …
 • Virussen. In tegenstelling tot wormen hebben virussen een reeds geïnfecteerd actief besturingssysteem of programma nodig om te kunnen werken. …
 • Bots en botnets. …
 • Trojaanse paarden. …
 • Ransomware. …
 • Adware en oplichting. …
 • Spyware. …
 • Spam en phishing.

Hoe werken beveiligingsplug-ins?

Een GOEDE BEVEILIGINGSPLUGIN: Een best-in-class beveiligingsplug-in beperkt het aantal verzoeken van een specifiek IP-adres of gebruiker per minuut, of blokkeert ze als ze een ingestelde drempel overschrijden. Het beschermt ook legitieme crawlers van zoekmachines tegen afknijpen of blokkeren door ze te herkennen als vriendelijke crawlers.

Hoe verwijder ik een virus van mijn WordPress-site?

Hoe handmatig malware van een WordPress-site te verwijderen?
Maak een back-up van uw site. Maak altijd een back-up van uw site voordat u de kernbestanden aanpast. …
Voer een scan uit op uw computer. …
Verwijder de malware-infectie. …
Download een nieuwe WordPress-kopie om te installeren. …
Reset WordPress-wachtwoord. …
Installeer plug-ins en thema’s opnieuw.

Wordt SiteLock van Bluehost aanbevolen?

Voordat we op details ingaan, is het korte antwoord; nee, u heeft BlueHost SiteLock Security niet nodig. Het brengt onnodige extra kosten met zich mee. Het is beter om dat geld te sparen voor webhosting.

Heeft u Wordfence nodig?

Wordfence is een goede gratis optie als u het niet erg vindt om een ​​server-side firewall en scanner te gebruiken. Als u op zoek bent naar een gratis cloudgebaseerde websitefirewall, dan kunt u Cloudflare als gratis alternatief gebruiken, maar deze biedt geen uitgebreide bescherming.

Is Wordfence veilig te gebruiken?

Wordfence Security wordt beoordeeld als Goed (huidige versie veilig), wat betekent dat er kwetsbaarheden werden gevonden in oudere versies. We raden je aan om alleen de laatste versie van Wordfence Security te gebruiken.

Wat is een Blogvault?

BlogVault is een eersteklas back-upservice waarmee u een back-up kunt maken van uw WordPress-site. Het maakt dagelijks een automatische back-up van uw hele site. Dit omvat de: inhoud van uw sitegegevens.

Wat is MalCare?

MalCare is een uitgebreide scan- en onmiddellijke opschoning en bescherming van WordPress-beveiligingsservice. Het controleert constant of de site is gehackt en waarschuwt u onmiddellijk. Als u de bescherming van uw website belangrijk vindt, heeft u een beveiligingsoplossing zoals MalCare nodig.

Is MalCare goed?

MalCare biedt een inlogbeveiliging die het aantal mislukte inlogpogingen van hackers en bots via Captcha-beveiliging beperkt. De firewall van MalCare blokkeert automatisch kwaadaardig verkeer met zijn intelligente technologie voor het detecteren van bezoekerspatronen.
MalCare beweert dat hun malware- en hackdetectiemechanisme superieur is dan wat op de markt beschikbaar is. Volgens hun website gebruikt hun scantechnologie meer dan 100 signalen om de meest complexe malware nauwkeurig te identificeren en rapporteert ze geen valse positieven.

Hoe installeer ik Malcare Pro?

De plug-in kan eenvoudig automatisch worden geïnstalleerd.

 • Stap 1: meld je aan. Open de MalCare-website en meld u aan.
 • Stap 2: Controleer e-mail. MalCare stuurt een e-mail met een link naar het MalCare-dashboard. …
 • Stap 3: website toevoegen. Klik op de knop Site toevoegen of op de knop “+” en voer de URL van uw website in. …
 • Stap 4: Installeer de plug-in.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle
Wordpress nieuwtjes en voordelige acties van thema's of plugins.

Super, je bent ingeschreven!
There has been some error while submitting the form. Please verify all form fields again.

Heb je een online project en zoek je iemand die er mee zijn schouder wil onderzetten?

Magnum Can.

Stuur ons een berichtje, een mailtje, een sms of gele briefkaart.
Of bel ons op voor een snel onder-onsje.

+32 475 556 200

Gratis Website Audit

Ontdek in een gratis rapport hoe goed jouw website scoort in de ogen van Google en je gebruikers.

Grab Your Copy Now

Ontvang jouw rapport

Scroll naar top